Is de samenleving aan het veranderen?

De transitie is een vloeiende beweging van mensen die zich een andere wereld kunnen verbeelden. Daarin is plaats om een toekomst te fantaseren waarin de financiële wereld ondergeschikt is aan wat goed is voor mens en planeet.

Maar transitie is ook een beweging van mensen die de handen uit de mouwen steken en alvast aan de slag gaan. Van mensen die zaken uitproberen op basis van principes, die elkaars verhalen delen en bereid zijn om te leren van elkaar. De transitie is het heden en de toekomst ineen.

Tijdens deze avond komen beide kenmerken van de beweging op de voorgrond. We laten een verbeelder, Stefan Segaert, en een doener, Arne Van Dongen, aan het woord. Daarna maken we ruimschoots tijd voor suggesties van de aanwezigen.

Spreker Stefan Segaert hield zich lange tijd heel hard bezig met transitie voor Vormingplus (het huidige Avansa). Zo organiseerde hij een studiereis naar Totness, de bakermat van de transitie, om ambassadeurs uit de eigen regio voort te brengen. Hij is voortdurend bezig om de samenleving te herverbeelden. 

Spreker Arne Van Dongen is al enige jaren bezig met transitie in de praktijk onder meer in zijn biowinkel Envie in de passage in Ronse. In deze lezing kom je meer te weten over zijn beweegredenen en hoe hij zijn visie in de praktijk omzet. 

Achteraf nemen we ruim de tijd voor een open gesprek!

 

Waar?

Zuidstraat 13 in Ronse

Wanneer?

Woensdag 17 november van 19.30 tot 22:00

Prijs?

€5

Inschrijven?

Klik op deze link.