Bij heel wat wandelliefhebbers scoort 't Burreken heel hoog op de lijst van favoriete wandelplekjes in de Vlaamse Ardennen.

Heerlijk dus dat dit natuurgebied de bestemming is van de volgende derdedonderdagwandeling! Van aan café 't Gaaike gaat het eerst langs een kleine landweg naar 't Burreken zelf. Daarna is het al natuur wat de klok slaat. 'Bloemrijke bronbossen, kabbelende beekjes, weitjes omzoomd met knotwilgen en holle wegen wisselen elkaar er af', volgens de website van Natuurpunt. 

Gids Rita Van de Voorde werkt er zelf vaak als vrijwilliger. 'Het is geen sinecure om ’t Burreken tegelijk mooi te houden, de kwetsbare natuur te bewaren en delen toegankelijk te maken voor het publiek', getuigt ze. Een hele ploeg gemotiveerde vrijwilligers zet zich in om dit landschap van bospercelen, open plekken met grazers en ook het erfgoed te behouden voor nu en voor de toekomst. Het belooft één van de mooiste derdedonderdagwandelingen te worden.

Schrijf je zeker in!

Inschrijven

Klik op deze link: https://forms.gle/Q33pHNif2VfkUSXy6

Waar?

Café ’t Gaaiken – met parkeergelegenheid. Spreek zo mogelijk af om samen te rijden of kom met de fiets.
Heerweg 42, 9667 Horebeke

Wanneer?

Donderdag 21 oktober van 14.00 tot 17.00 uur.

Meebrengen

Wandelkledij, wandelschoenen of laarzen (bij nat weer)

Probeer je zoveel mogelijk carpoolend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de startplaats te begeven.

Foto's van voorgaande derdedonderdagwandelingen vind je hier. Stuur jouw foto's van derdedonderdagwandelingen naar joost@milieufrontomerwattez.be