Vogelbescherming Vlaanderen heeft er drie jaar moeten voor zagen, maar eindelijk is het zover. Online kan iedereen nu controleren of zijn eigendom in een jachtgebied ligt. Dat kan je doen op ‘Geopunt.be’. Daar vink je ‘natuur en milieu’ aan, dan ‘jacht’ en dan ‘jachtterreinen’. Zo vind je de jachtterreinen, althans de versie van 2015-2016. Zoals Vogelbescherming Vlaanderen schrijft, gaat het om grote fraude. De Vlaamse Boskaart is voor veel minder fouten na twee weken op non-actief gezet.


We verzamelden met sprekend gemak enkele tuinvoorbeelden. En zo zijn er dui-zen-den…

En het blijft de omgekeerde wereld! Niet de jagersverenigingen moeten bewijzen dat ze toestemming hebben om op jouw terrein te jagen, maar jij moet zelf bewijzen dat je géén toestemming gaf. Wil je je tuin laten schrappen uit het jachtregister? Vul dan het formulier in dat je vindt op www.schietinactie.be, of kom eens langs op het MOW-secretariaat. Neem dan wel je eigendomsbewijzen mee.

Tekst: Marc De Jonghe, illustraties: Pieterjan Volckaert.

Interessant artikel? Het verscheen in Onze Streek, het tijdschrift van MOW. Word lid en krijg vier keer per jaar Onze Streek in je bus, boordevol boeiende schrijfsels over milieu, natuur en erfgoed in de Vlaamse Ardennen.