OMW OMW

Publicaties en boeken

Lees, leer en beleef

NIEUW! De Vlaamse Ardennen aan je voeten, Wandel- en inleefgids

In de voetsporen van 13 lokale gidsen langs hun favoriete locaties en landschappen.

Stel, je bent op reis en je mag je gids kiezen? Wie wil je? Iemand die de streek kent als geen ander en ze een warm hart toedraagt, natuurlijk. Iemand die je meeneemt waar je anders niet zou komen en je vertelt wat je anders niet zou horen.

Met deze prachtig geïllustreerde wandelgids ga je op stap over trage wegen naar wondermooie verborgen plekjes en machtige uitzichtpunten. Door bos en veld, langs kronkelende waterlopen en Schelde- en Leiearmen ontdek je de eigen streek als nooit tevoren.

De bijzonder handige wandelgids in A5-formaat is vervaardigd uit ecologisch weerbestendig papier. Dankzij onze ervaren landschapsfotografen is het ook een visueel kunstukje geworden. Alleen al door erin te bladeren, krijg je zin om je wandelschoenen vast te rijgen!

De Vlaamse Ardennen aan je voeten bevat 13 wandelingen in landelijke dorpen of stadsranden. Laat je door onze gidsen leiden naar Dikkele, Huise, Ooike, Velzeke, Sint-Blasius-Boekel, Tiegem, Opbrakel, Avelgem, Kwaremont, Ronse, Parike, Nieuwenhove en Geraardsbergen. De wandelingen zijn zo beschreven dat je er geen kaart voor nodig hebt, hoewel er eentje beschikbaar is voor elke route.

Verken jij de Vlaamse Ardennen ook zo graag? Bestel dan snel jouw exemplaar!

Bestel

Stuur een e-mail naar info@milieufrontomerwattez.be, bel naar 0476 170 767 of spring binnen in ons secretariaat (Dijkstraat 75, Oudenaarde). Of vraag ernaar tijdens onze activiteiten.

OOK VERKRIJGBAAR BIJ: Boekhandel Beatrijs in Oudenaarde

14 euro voor leden (opgelet: deze prijs geldt enkel voor wie rechtstreeks bij MOW aankoopt) of 17 euro voor niet-leden

Eventuele verzendkosten: 3,48 euro extra in België

U kan het bedrag overschrijven op rekeningnummer BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw of ter plaatse betalen op het secretariaat of bij een van onze activiteiten.

COMBINEERBAAR MET EEN PROMO-ABONNEMENT: meer info op https://milieufrontomerwattez.be/word-lid

De Vlaamse Ardennen aan je voeten, Wandel- en inleefgids, Milieufront Omer Wattez, 2021, 130 pp., prijs: €14 voor leden en €17 voor niet-leden, ISBN: 978-90-8094-660-6

Opgelet: lees het artikel Noodgedwongen routewijziging in Ooike voor je op pad gaat!

Levend Landschap: uitverkocht

Marie-Christine Vanmaercke-Gottigny

122 pagina's, softcover

Levend Landschap is een uitnodiging om het landschap echt te leren zien en begrijpen. Het boek vertelt het geologisch verhaal van de Vlaamse Ardennen zodanig omvattend, dat de lezer de opgedane kennis ook kan toepassen op andere streken. Het is een weldadige bron van kennis over geologie, reliëflandschap en water waarin ook de wisselwerking tussen mens en landschap ruimschoots aan bod komt.

Naast de zeer bevattelijk uitgelegde theoretische beschouwingen, wordt de lezer ook op weg gezet om zelf op ontdekking te gaan met de 22 beschrijvingen van wandelingen en fietstochten. Levend Landschap lees en beleef je!

coverfotointernet.262x0-is.jpg

Bestellen?

Vanwege het grote succes is Levend Landschap momenteel uitverkocht. Het startsein voor een herwerking en heruitgave is al gegeven!