Droevig nieuws van het MOW-kamp: met Erwin De Lombaerde verloren we een gewaardeerde vrijwilliger en lid.

Erwin was als milieuactivist in hart en nieren al heel lang lid van MOW. Hij was in de jaren tachtig en negentig actief in de werkgroep Maarkedal. Vaak in stilte zette hij zich samen met zijn vrouw en gezin in voor de natuur en het milieu. Zo maaide hij op eigen initiatief een trage weg om het pad begaanbaar te maken. Hij miste geen enkele bestuursvergadering. Op één van die vergaderingen had hij een persoonlijke mededeling, die ons met verstomming sloeg. Er was bij hem namelijk een hersentumor vastgesteld.

Aanvankelijk kon Erwin zijn “gewone leven” verder zetten. Hij bleef naar de vergaderingen komen, want MOW-Maarkedal was belangrijk voor hem. André Somers haalde hem en bracht hem weer thuis. Samen met zijn vrouw Tine nam Erwin gedurende enkele jaren ook nog deel aan de maaltijd die volgde op de jaarlijkse zomerwandeling van MOW-Maarkedal.

Erwin klaagde nooit. Hij aanvaardde en onderging. Tine stond hem altijd bij. In de loop der jaren heeft hij meer en meer moeten opgeven. Tine en Erwin hebben zich zodanig naar de omstandigheden geschikt, dat ze noodgedwongen verhuisden naar Oudenaarde. Daar is hij overleden op 23 maart 2020. Hij was 62 jaar oud. Wij leven mee met Tine en de familie. Wij danken Erwin voor zijn jarenlange inzet voor milieu, natuur en MOW, toen nog SOW (Stichting Omer Wattez).