VOLG TEUN OP REIS LANGS DE STREEK-GR VLAAMSE ARDENNEN!

Teun Swerts is een uitzonderlijke MOW-vrijwilliger. Nadat hij in april 2020 zelf een Instagramaccount oprichtte voor MOW (Milieufront Omer Wattez), zal hij in juni zorgen voor spectaculaire content op dit sociaal medium. In plaats van op reis te gaan naar exotische oorden, zal Teun vanaf 21 juni de streek-GR Vlaamse Ardennen helemaal afwandelen. Onderweg kan hij wel wat hulp gebruiken! Bied jij hem een vegetarische maaltijd, een koffie of een slaapplaats in de tuin of logeerkamer aan of wandel je graag even met hem mee?

De opzet van deze wandeling is te laten zien hoe uniek en vol natuurpracht de Vlaamse Ardennen zijn. De streek-GR Vlaamse Ardennen is 158 km lang en voert langs vele pittoreske dorpjes, zoals Everbeek, Etikhove, Rozebeke en Kwaremont. Maar ook langs de steden Oudenaarde, Ronse en Geraardsbergen. Aan mooie foto’s en filmpjes zal er geen gebrek zijn in deze streek die het waard is om zo goed mogelijk beschermd te blijven!

Teun vertrekt aan het secretariaat van MOW in Oudenaarde en zal ongeveer 20 km per dag proberen afleggen. Hij zal tussen een week en tien dagen onderweg zijn. Wie zijn wandeling op de voet wil volgen, kan daarvoor terecht op het Instagramaccount van MOW: mow_vzw. Maar ook op het Facebookaccount van Milieufront Omer Wattez zal Teun dagelijks iets van zich laten horen.

Onderweg zal de moedige wandelaar, die een bachelor in ecotechnologie heeft, heel veel oog hebben voor natuurschoon en het milieu. Maar zoals het een ware reiziger betaamt, wil Teun ook veel mensen ontmoeten. Daarom gaat MOW voor hem op zoek naar vrijwilligers die hem een vegetarische maaltijd of slaapplaats willen aanbieden of die hem voor een stuk willen vergezellen.

Bron: Streek-GR Vlaamse Ardennen | Grote Routepaden

Wil je graag jouw verhaal kwijt over een wondermooi stukje natuur, wil je Teun een in de buurt van de route een unieke trage weg laten zien of wil je hem wijzen op een prachtig uitzicht of een uniek stukje erfgoed? Of zou je graag een bepaalde milieuproblematiek aankaarten? Stuur dan een e-mail naar joost@milieufrontomerwattez.be en dan brengen wij je in contact met Teun.

Wij hopen op enorm veel reacties! 

PS: We vragen een beetje flexibiliteit aan wie met Teun afsrpeekt. Het zal niet eenvoudig zijn om op het uur af te spreken, want een wandelaar weet nooit wat de dag zal brengen.  

Wie is Teun?

Teun Swerts is een net afgestudeerde bachelor in de ecotechnologie met een groot hart voor milieu en natuur. Hij is voorzitter van de lokale MOW-werkgroep Brakel-Lierde en vertegenwoordigt MOW in de Minaraad van Brakel. Verder is deze geëngageerde jongeman ook medeoprichter van Plastiek Boetiek, een recyclageproject voor afval van wegwerpplastic.