Eet jij ook graag een appel, peer of framboos? Heb jij nog wat ruimte in je tuin? Dan is de fruitboomactie iets voor jou. Wat is er immers lekkerder dan een appel uit de eigen tuin, vers geplukte frambozen of een net afgevallen walnoot? Door één of meerdere fruitbomen of struiken met klein fruit aan te planten in de tuin of weide, kan je een stukje natuur tot leven brengen. Of heb je een plekje voor een bloemenweide?

Plant een fruitboom en pluk er later de vruchten van!
Voor de 17e keer organiseert Milieufront Omer Wattez Leievallei een boomplantactie. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeentebesturen van Deinze en Zulte. Dit jaar draait het opnieuw rond fruitbomen en kleinfruit. Appel, peer, perzik, pruim, kers, walnoot, framboos, aalbes, kruisbes, braambes, ze zitten allemaal in het aanbod. Wist je dat er diverse subsidies te bekomen zijn voor aanplant van hoogstammen?

Nieuw dit jaar is ons aanbod van zaden voor een bloemenweide. Bijen en vlinders, maar ook tal van andere insecten, hebben het heel moeilijk om te overleven. Met een bloemenweide, hoe klein ook, geef je deze soorten een duwtje in de rug. Meer info hierover in deze brochure.

Download hier de brochure met info over de boomplantactie. Hierin staan ook alle soorten die je kan bestellen.
De bestelbon vind je hier.
Je bestelling geef je voor 31 oktober 2016 af op het gemeentehuis of mail je naar milieu@deinze.be of milieu@zulte.be. Je bestelling wordt achteraf schriftelijk bevestigd.

Op zaterdag 26 november 2016 kan je je bestelling komen afhalen van 9u30 tot 11u30 op de verdeelpunten:
- achter de St.-Martinuskerk (aan rond punt) in Petegem-Deinze
- op het Containerpark, Posthoornstraat in Machelen-Zulte.

Opgelet: voor de hoogstammen dien je over een ruime wagen of nog beter over een bestel- of aanhangwagen te beschikken.
Wie voor meer dan 150 EUR bestelt, krijgt de bestelling in Deinze en Zulte aan huis geleverd op 24 of 25 november 2016.