Volgens de aanvrager van een vergunning voor de bouw van een supermarkt in het signaalgebied Kerkmeers te Nederbrakel, probeerde MOW de publieke opinie te beïnvloeden met foutieve informatie. Een straffe uitspraak die echter nergens onderbouwd wordt. 

Daarom geven we enkele factchecks op basis van ons oorspronkelijk persbericht over dit dossier (klik hier om het nog eens te lezen). Iedereen kan deze data controleren op de website geopunt.be of op de website Integraal Waterbeleid.

- Ligt de zone in overstromingsgebied? ☑️

- Is de zone aangeduid als signaalgebied? ☑️

- Is er een vervolgtraject opgestart waardoor de Vlaamse overheid erkent dat hier bouwen voor meer overlast zal zorgen? ☑️

- Is het vervolgtraject bouwvrije opgave? Wat dus betekent dat de overheid dit gebied wil behouden als waterbergend vermogen om de buurt geen extra wateroverlast te bezorgen? ☑️

- Staat het gebied momenteel deels onder water? ☑️

Hoezo foute info? 

De conclusie blijft dezelfde: de vergunningsaanvrager vraagt om maar liefst drie commerciële ruimtes te bouwen midden in een signaalgebied voor wateroverlast.

In deze klimatologisch onzekere tijden raadt Milieufront Omer Wattez vzw deze bouwwerken uitdrukkelijk af. Denk maar aan de waterellende die het zuiden van ons land trof in de zomer van 2021.

STEUN MEE HET MILIEU, HET KLIMAAT EN HET ERFGOED IN ONZE STREEK EN WORD NU LID VAN MILIEUFRONT OMER WATTEZ! KLIK HIER.