WEDSTRIJDREGLEMENT

Doe jij ook mee aan de MOW-fotowedstrijd? Lees dan eerst grondig dit wedstrijdreglement.

Algemene info

Volg zelf het parcours van onze tocht op je fiets en maak foto’s van de mooiste panorama’s die je onderweg tegenkomt. Selecteer er de vijf beste uit en stuur ze ons op tot en met 30 augustus om 23:59 u.

Van alle deelnemende fotografen wordt verwacht dat ze de fietstocht helemaal of deels met de fiets afleggen en de foto’s tijdens deze fietstocht nemen. Voeg er daarom een foto van jezelf op de fiets aan toe op de dag dat je de tocht aflegde. Milieufront Omer Wattez vzw (MOW) gaat voor een CO2-neutrale wedstrijd en wil dit graag verifiëren. Deelnemers die met de auto op pad gaan om kiekjes te maken, worden onherroepelijk gediskwalificeerd.

Bij het inzenden van de foto’s geven deelnemers de toestemming om alle ingezonden foto’s te plaatsen op de sociale media van Milieufront Omer Wattez en te gebruiken voor promotionele doeleinden, met vermelding van de naam van de fotograaf.

De wedstrijd

De fotowedstrijd bestaat uit twee onderdelen:

  • De beste foto met een regulier cameratoestel
  • De beste foto met een smartphone

Elke deelnemer mag maximum 5 foto’s doorsturen per wedstrijdonderdeel (+ 1 foto van jezelf op de fiets). Indien gewenst mogen deelnemers aan beide onderdelen deelnemen.

Per onderdeel wordt een top drie bekend gemaakt. De winnaar van de beste foto met een regulier cameratoestel wint een bon van 75 euro bij een fietsenmaker naar keuze en een MOW-prijzenpakket. De winnaar van de beste foto met een smartphone wint een bon van 50 euro bij een fietsenmaker naar keuze en een MOW-prijzenpakket. De top-3 met de mooiste foto’s bij elk onderdeel worden gepubliceerd in Onze Streek, het milieu- en natuurmagazine van MOW.

Geldigheid foto’s

Foto’s voor deelname aan de wedstrijd zijn enkel geldig indien:

  • Ze digitaal bezorgd worden volgens de procedure zoals hieronder beschreven bij Foto's uploaden
  • Ze gemaakt zijn door de inzender bij het fietsen van de panoramafietstocht
  • Ze op aanvraag ook in hun volledig onbewerkte vorm ter beschikking kunnen gesteld worden aan de jury
  • Ze niet meer bewerkt zijn dan toegelaten (zie onder bij Beeldvereisten)

Beeldvereisten

De fotografen mogen originele foto’s: uitsnijden en verscherpen, sensorvlekken wegretoucheren en lensafwijkingen verwijderen. Ze mogen de belichting, het contrast, de witbalans en de verzadiging aanpassen. Ook digitaal grijsverloop is toegestaan.

Enkel smartphonefotografen mogen een filter plaatsen op de ingezonden foto’s.

Alle andere fotobewerkingen zijn niet toegestaan.

De jury kan navraag doen bij de deelnemers over specifieke omstandigheden waaronder de foto(’s) zijn gemaakt. Bij twijfel hierover kan de jury besluiten foto’s uit te sluiten van deelname.

Foto’s uploaden

Upload je foto’s voor 30 augustus 2022 23.59 u. op https://drive.google.com/drive/folders/17anyybDXsw1hs-nSzrmGITcM8ToKKguE?usp=sharing. Maak daar een mapje aan en geef het een naam die uw identiteit niet prijsgeeft. Stuur daarna een e-mail naar joost@milieufrontomerwattez.be met daarin:

  • uw volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer
  • de naam van het door u aangemaakte mapje
  • de vermelding of u de foto’s nam met een regulier cameratoestel of een smartphone

Ook voor al uw  vragen kan u terecht bij joost@milieufrontomerwattez.be

De jury

Johan De Meester: gepensioneerde fotograaf met een oog voor landschap en natuur, bracht samen met zijn echtgenote ruim 40 boeken uit onder de noemer Groenreporters.

Kris Snoeck: beroepsfotograaf met een passie voor mensen, voedsel, design, architectuur en natuur.

Claude Descamps: geëngageerde fotograaf, al ettelijke jaren zeer actief vrijwilliger bij MOW en vaste fotograaf van Onze Streek, het milieu- en natuurmagazine van MOW.