copyright: Natuurpunt

Milieufront Omer Wattez en Natuurpunt willen inwoners overtuigen om nestkast of bijenhotel op te hangen.

Het is bekend: door de toenemende verstedelijking en het gebrek aan kwaliteitsvolle open ruimte hebben diverse diersoorten het steeds moeilijker in Vlaanderen. Vogels en wilde bijen gaan daardoor achteruit in aantal. Ook in de Vlaamse Ardennen.

“Nochtans zijn vogels heel nuttig en bovendien leuk om naar te kijken. Ze zorgen voor vrolijk gekwetter en activiteit in de tuin. Bovendien eten ze insecten zoals muggen en vliegen. Met een paar kleine ingrepen kan je jouw tuin omtoveren tot een thuis voor koolmees, roodborst of huismus. En wilde bijen zorgen dan weer voor de bestuiving van fruit, groenten en planten. Daarom is het belangrijk hen zoveel mogelijk te helpen om hun soort en aantallen op peil te houden” zegt Filip Hebbrecht van Natuurpunt.

Natuurpunt Vlaamse Ardennen organiseert daarom samen met Milieufront Omer Wattez (MOW) een verkoop van diverse types nestkastjes en insectenhotelletjes.

“We maakten een selectie van enkele populaire, duurzame nestkasten. Ze zijn getest en goedgekeurd door vogels. Bovendien werden ze gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Je kan ze na de bestelling ophalen in het secretariaat van MOW op zaterdag 21 maart. Ter plekke krijg je ook nog extra informatie over vogels en bijen. Natuurpunt zal tips geven waar je de nestkasten best ophangt”, zegt Joost, medewerker bij MOW.
De opbrengst van deze actie gebruikt Natuurpunt om de natuurgebieden in de Vlaamse Ardennen verder uit te breiden.


Wat:

- nestkast voor ringmus, koolmees en pimpelmees (19 euro);

- nestkast voor roodborst, merel (15 euro);

- (kleine) insectenhotelletjes (10 euro);


Bestellen?
Stuur tegen uiterlijk 12 maart een mail naar info@milieufrontomerwattez.be of contact@burreken.be
Vermeld je naam, adres, telnummer en aantal stuks per artikel.

Waar en wanneer ophalen?

MOW secretariaat, Dijkstraat 75, 9700 Oudenaarde
zaterdag 21 maart 2020 van 14u tot 16u
of
Natuurpunt, Korsele 31, 9667 Horebeke op afspraak.

Betaling:

Betalen kan via overschrijving op volgende rek.nr. BE 785230 8500 2286 van Natuurpunt Kern Rondom Burreken of cash op moment van afhaling.