Magda Vergeynst

08.04.1956-08.07.2016

De eerste kennismaking met Magda voor velen, was Magda als bestuurslid van de afdeling Ronse van MOW en Natuurpunt, van de Fietsersbond en van Trage Wegen.

Haar liefde en bezieling voor natuur en milieu kreeg ze mee als kind, opgroeiend in de schitterende omgeving van Lamont Kluisbergen. Magda was avontuurlijk en zelfverzekerd, een mooie vrouw, uiterlijk en van binnen. Ze hield van muziek, van kunst, van levendigheid en was voortdurend in de weer met zorgen voor anderen. Deze zorgzaamheid bleek uit het feit dat ze na haar opleiding als lerares Nederlands en Engels haar ware roeping vond in het beroep van verpleegster. Een beroep dat ze later wegens ziekte moest opgeven. Haar familie stond altijd op nummer één: Magda vond haar grootste vreugde in haar man Etienne en hun zoon Thomas.

Magda’s engagement voor de natuur verminderde nooit, zelfs niet gedurende haar zeven jaar durende slopende ziekte en haar laatste levensmaanden. Steeds bleef Magda bezorgd voor de familie en de vrienden om haar heen. Wie Magda gekend heeft, voelt in zijn binnenste de warme genegenheid die van haar uitging.

Magda een prachtvrouw, 60 jaar is jong om heen te gaan.

MOW deelt in het verdriet van haar echtgenoot, haar zoon, haar familie en haar vrienden.