VEGGIECHALLENGE: LINZENWAFELS
MOW doet mee aan de #Veggiechallenge. De hele maand maart eten we vegetarisch. Om al wie meedoet te inspireren, geven we heerlijke vegetarische recepten prijs. Deze keer proeven we de linzenwafels van Sabine!
Ingrediënten
Dit heb je nodig (voor 8 à 10 stuks):
- 175 gram gele of een andere soort gepelde/gespleten linzen: oranje of wit (gewassen)
- 180 ml handwarm water (± 40°C)
- 2 tl baksoda (natriumbicarbonaat)
- 2 eieren
- 1/4 tl chilipoeder
- een snuif zout
- 1 el citroensap
- 75 gram geraspte parmezaan + 50 gram extra
- 15 ml plantaardige olie
Recept
1/ Maal de linzen samen met het water in de keukenmachine of blender tot een dik en romig beslag. Het lukt ook met de staafmixer. Dat duurt 2 à 3 minuten.
2/ Voeg de andere ingrediënten toe en meng kort.
3/ Verhit een wafelijzer en vet het zo nodig licht in met olie.
4/ Schep één tot anderhalve sauslepel beslag in het midden van het apparaat. Bak goudbruin in drie minuten.
5/ Bestrooi met geraspte parmezaan.