Foto's: Paul Muylaert

Zondag 22 september was een hoogdag voor de Ulrich Libbrechtwandeling te Zulzeke. Met het aangename nazomerweer waren ruim honderd wandelliefhebbers naar dit pitoreske dorpje afgezakt. Ze hadden de keuze uit drie themawandelingen:

  • De Zulzeekse natuurgidsen Filip Keirse en Brigitte Vanloo namen de natuurliefhebbers mee op de lange Libbrechtwandeling (8 km) en stonden stil bij natuur en landschap.
  • Lieve Mornie en Els Janssens gidsten elk een groep doorheen de gedachtewereld van Ulrich Libbrecht langs de paden die hem hiertoe inspireerden. Ze namen hiervoor de korte Libbrechtwandeling (5,5 km).
  • Kleindochter en kleinzoon van Ulrich Libbrecht, Kim en Benjamin Debaere, en Céline Herregods lieten op de mooiste plekken van de korte Libbrechtwandeling (5,5 km) de wandelaars uitrusten bij live muziek van About Jay.

Wil je ook eens genieten van deze mooie wandeling in de Vlaamse Ardennen ? Kom dan naar de kerk van Zulzeke. De infoborden, de gratis wandelfolder die er voor jou ter beschikking ligt en de richtingsaanwijzers loodsen je probleemloos langs leuke onverharde paadjes en prachtige vergezichten. Een wandelfolder kan je ook downloaden via http://www.libbrechtgenootschap.org/libbrechtwandeling/

Het Libbrechtgenootschap vzw wordt gedragen door een groep onbezoldigde vrijwilligers, die zich inzetten om het gedachtegoed en de comparatieve filosofie van Ulrich Libbrecht verder uit te dragen en te ontsluiten. Het genootschap werkt mee aan publicaties, biedt lezingen aan en is een aanspreekpunt voor vragen bij het werk van Ulrich Libbrecht.

Tekst: Filip Keirse