Wie ergert zich niet aan al het zwerfvuil dat achteloos wordt achtergelaten in onze mooie streek? Milieufront Omer Wattez vzw wil in het hele werkgebied een grote schoonmaak organiseren. Dat doen we in het kader van de actie ‘Let’s do it Belgium’. In het weekend van 17 tot 19 maart gaan talloze vrijwilligers de straat op om zwervend afval op te ruimen.

Het is een droevig zicht in veel bermen van de Vlaamse Ardennen: allerlei afval ontsiert het mooie landschap. Daarom wil Milieufront Omer Wattez vzw in de 21 gemeenten van het werkgebied een grote schoonmaak organiseren. Dat doen we in de aanloop naar de grote ‘World Cleanup Day’ op 8 september 2018.

Van Anzegem tot Zottegem, van Deinze tot Maarkedal, overal engageren zich teams die hun steentje bijdragen. Gewapend met knijpers, handschoenen en vuilniszakken maken ze hun eigen straat of buurt proper. ‘Goed voor de samenhorigheid,’ zegt Kristof Meerschaut van buurtcomité Gebuurte Ketelhoek in het tijdschrift Onze Streek (1/2017, p. 20). En misschien zetten ze daarmee anderen aan om hetzelfde te doen in hun omgeving…

De actie in Oudenaarde wordt afgerond op zaterdag 18 maart om 11u30 met een gezellige bijeenkomst op het Droesbekeplein. We verzamelen al het afval dat we op het grondgebied Oudenaarde hebben opgehaald, en vieren de grote schoonmaak met een kom soep en een boterham.