OMW OMW

WAT IS MOW?

Milieufront Omer Wattez

WIE ZIJN WE?

Milieufront Omer Wattez is een regionale vereniging die steunt op vrijwilligers. We zijn politiek neutraal. Ons secretariaat ondersteunt de vrijwilligers bij het organiseren van acties en activiteiten.

WAT DOEN WE?

We komen op voor de bescherming en het behoud van milieu en natuur in de Vlaamse Ardennen. We verdedigen ook het cultuurhistorische erfgoed in onze streek. Streven naar een duurzame ontwikkeling van de samenleving doet MOW met acties, activiteiten, publicaties en als het moet via juridische weg.

Leden van MOW ontvangen vier keer per jaar het magazine 'Onze Streek'. Heb je een tip voor de redactie over een toekomstig artikel, een aankondiging of wil je zelf wat schrijven? Laat het ons weten via deze link.

Nog meer weten?

Duik in onze databank om onze standpunten, onze artikels in de pers, foto's van de derdedonderdagwandelingen en de edities van milieu- en natuurmagazine Onze Streek vanaf 2013 te bekijken.

Abonneer je op onze maandelijkse Nieuwsflash per mail met daarin updates over onze activiteiten, updates over dossiers en ander milieunieuws door hier te klikken.

Onze statuten lees je hier.

Kan je je helemaal vinden in onze werking en wil je ons een handje helpen? Klik hier en word vrijwilliger!

Zin om mee te doen?
Ontdek waarom je
lid moet worden!

Ontstaan

'Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?' Professor Ulrich Libbrecht, één van de stichtende leden, vertelt over de beginjaren van MOW in  vier opeenvolgende filmpjes.

WAAR?

MOW is actief in de valleien van Leie, Schelde en Dender met de tussenliggende heuvels. Ons werkingsgebied telt 20 gemeenten: Anzegem, Avelgem, Brakel, Deinze (met Nevele), De Pinte, Gavere, Geraardsbergen, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Nazareth, Oudenaarde, Ronse, Waregem, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zulte en Zwalm.

MOW & BEVRIENDE ORGANISATIES